Saturday, 16 June 2012

Terbang Tinggi.


ASSALAMUALAIKUM and HELLO loyal readers.
.xoxo.

I'm getting nervous day by day. My heart's throbbing stronger day by day. 
My way's getting harder day by day. I can see my dream clearer day by day.
Time's  running faster day by day. Australia's coming nearer day by day.

In a blink of eye, gua dah masuk final sem for my matriculation (preparation) year. Cepat betul masa berlalu baq hang. Makin lama makin hampir lah impian gua nak jadi kenyataan. Impian yang diimpikan sejak gua belum baligh lagi. 

Mimpi gua nak fly. Nak pergi overseas. Nak tengok dunia orang. Nak rasa masakan mat salleh. Nak experiencing budaya 'orang putih'. 

Sekarang, I would say "sebelah kaki" dah jejak bumi Australia. Tinggal beberapa gerak tari lagi nak angkat sebelah lagi kaki ni jejak bumi Aussie. Perasaan berbaur. Dengan results first semester yang 'YANG HADOO' tuu. Gua kerisauan. Kegelisahan. Kegusaran. Kecuakan.



IMPIAN KU NAK TERBANG. MENGHARAPKAN ALLAH PERMUDAHKAN SEGALANYA.


I WANNA FLY, 
AND
 I BELIEVE I CAN FLY !


*sambil nyanyi lagu I Believe I Can Fly - R Kelly*

Kbaii ! See yaa.
Thanks for reading. :)

Friday, 8 June 2012

Jamban.


ASSALAMUALAIKUM and HELLO EVERYBODY !

Jamban. 
Maka dengan ini tersebutlah kisahhhhhh :

"Aku kegelisahan. Aku tersiksa. Aku tidak tenang. Duduk tak senang, berdiri pon tak senang. Oh, aku gelisah. Aku mundar-mandir. Ke hulu, ke hilir. Yg dinanti belum jua menjadi realiti. Entah bila akan terlaksana. Arrgghhhhhh......sakit perutku tak tertahan. Terasa 'ia' mahu keluar menjengah dunia. Aku kemam. Aku kemut. Sakit. Aku tetap gagahi jua. Aku kuat semangat, terus menahan. Akhirnya..........penantian ku berbaloi jua. Segalanya berjalan lancar.............Huh !"

 I bet korang pon pernah merasainya. Susah betul jadinya kalau berkongsi jamban ni. Hahaa

Kita tak boleh nak kawal bila 'benda' tu nak keluar. Tapi itulah, kadang-kadang timing 'benda' tu salah. Disebabkan, 'benda' itu tak punya akal, gua salahkan orang yang guna toilet lama-lama ni. Kalau kasi gua menahan dua tiga minit gua tak kisah, ini sampai dua tiga puluh minit. PARAH WEI ! Sakit menahannya.

Lalu, gua pon terfikir. Apa yang manusia ini lakukan dalam jamban.




OR MAYBE.....


Eh ? 

Yang terakhirnya,
Jamban pon tempat yang bagus untuk cari idea. Sebab idea tulis entry ni pon gua dapat dalam jamban. 

- End of story -

 Kencing berdiri kena beduk,
Kencing berlari kena sepak,
Dah tau itu jamban duduk,
Yang awak pergi mencangkung atas tu  kenapa pulak ?

Under construction.


ASSALAMUALAIKUM AND HELLO !

DEAR READER, SORRY FOR ABANDONING THIS BLOG SINCE FEB 2012.

THIS SITE IS UNDER CONSTRUCTION AND A BIT OF RENOVATION. 

THE PROCESS OF GATHERING IDEAS AND GOOD WRITING IS IN PROGRESS.




*follow me on twitter : https://twitter.com/#!/mdhafizzal / @mdhafizzal 


LOTS OF LOVE,


Hamba, Jay Jay :)