Thursday, 9 February 2012

Siapa Kita ? Tanya.


Assalamualaikum w.b.t. and hello to all readers and viewers. Oh man, sudah lama blog ini tidak di-update. Berhabuk. *fuuhhhhhh! tiup habuk* Sorry habuk masuk mata uolls. Hahaha. 

Ok. First and foremost, anda sihat? How's 2012? Great? Awesome? Hahaha. Sudah sebulan berlalu. Didoakan agar bulan2 yg mendatang akan terus menjadi lebih baik dari masa2 lampau. Ye dok?


Kencang tak ? Hahahah.

Siapa kita
Ask yourself. Whenever you wanna do something, pause and ask. 

Siapa kita nak tinggalkan suruhan Dia ?
Kita ini hamba. Kita HAMBA ! Dia yg menciptakan kita. Jadi apa kuasa kita mahu membantah ? Bila2 masa kita akan dimatikan oleh-Nya. Hidup kita dan mati kita Dia yg tentukan. Soal diri sendiri. Siapa kita ?

Siapa kita nak mencaci dan menghina ?
Stare in the mirror, and look at yourself. You aren't perfect either. Kita tak sempurna. Cukup-cukuplah silap orang kita nak kutuk, nak umpat, nak kata. We're human. Siapa yg tak buat silap ? Kalau kau cukup PERFECT, boleh diterima lah nak mengata orang. MENGATA ORANG pon satu ketidaksempurnaan jugak. So ? Stop talking bad 'bout others. Think, sempurna kah nak dibanding dengan mereka ? Siapa kita ?

Siapa kita nak mendabik dada ?
Bro, lepak bro. Lu tak hebat mana bro. Setakat moto bawak 180 tu bro, adik gua pon boleh buat. *adik gua boleh buat, tapi gua tak berani.hahaha* Kaya ? Kau bangga. Handsome ? Kau bangga. Awek lawa ? Kau bangga. Bijak genius cerdik terpelajar ? Kau bangga. Cukuplah dengan BERSYUKUR. Tak payah sampai sampai nak merendah kan orang. Relax, rumah besar mana pon sekarang, meninggal, tanam dalam tanah jugak. Ok bro ? Teruskan bertanya, siapa kita ?

SIAPA KITA ?

 Keep questioning yourself.
You'll find the answer.
Only we know ourselves best.

*____________________________________________*

Peace Yo ! 
Thanks for reading guys. Love ya.



nota kaki : follow me on Twitter yo, @jaystylinson :) appreciate much. *promote diri*

8 comments:

  1. entry yg sgt2 menarik..hehe..siapa sy? jom baca entry sy plak k..

    ReplyDelete
    Replies
    1. siapa sy? nk tahu? hehe. sy farisha org melaka. awk? hahahah

      Delete
    2. ouh. org melake. saya hafizzal. n9.

      Delete
  2. Siapa saya takyah tau..baca entri saya jer..hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. am reading your blog bro. nice one ! bravo *applaud*

      Delete
  3. ask. Siapa kita? pause. Kita HAMBA Allah :)Bw here

    ReplyDelete