Wednesday, 30 November 2011

aku , nak cakap .


Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera semua nya !
Hai geng2 bloggers and pembaca sekalian , wow. Finally November comes to its end. 

Btw , sorry lah jugak kepada yg stalk2 blog ni , sebab hamba lama tak update. Like I mention before , big exam is just around the corner guys. *amboi , cuak*


It's Random guys ! Hahah. *idea dah kering.hahah*


Tak kesah lah MUKA macam SAMPAH sekalipun , janji bukan PERANGAI macam SAMPAH.

Muka buruk tak semestinya hati pun buruk. Biarlah muka ala Miss Universe ke , tapi kalau perangai tak terjaga pun takda guna. Sia-sia Allah kasi muka cantik. Kalau cantik dalaman , cantik lah luaran nya. Bak kata orang yg berkata-kata , muka cantik lama2 pun kedut. Hahah :)


MIMPI sampai BULAN , kalau usaha takat sampai EVEREST, jangan harap.

Masing2 impian nak jadi itu lah , ini lah. Tapi usaha ? Kosong. Tak ke mana jugak dik oi. Hahah. In fact , kalau kita nak minum air pun kita kena usaha pergi ambil air tu kan ? Kena lah usaha berjalan ambil air. Kalau tak cukup usaha nak sampai ke destinasi tu , tak dapat lah minum. Heheh. Betul tak semua ? *amboi, macam cikgu.hahah*


Kau KUAT bukan sebab kau MELAWAN , tapi sebab kau TERIMA KEKALAHAN.

no elaboration.


GREAT hardship may lead to great ACHIEVEMENTS.

One thing to bear in mind is sabar. Allah tau apa yg terbaik. And setiap dugaan yg Allah turunkan adalah usaha untuk menguji tahap kesabaran dan keimanan. So, teruskan perjuangan walaupun susah sebab penghujung nya hanya Allah yg tentukan. :)


ok , I'm done. Hahah. Sorry post/entry merepek. 
Wish me luck for the IELTS exam. 

Peace yo !

Saturday, 26 November 2011

tamat , hikayat malam hantu.


Assalamualaikum w.b.t and salam SATU malaysia.


Hahah. Lama sudah tidak ber-update ini blog. Sorry , this week sangat sibuk. Heheh. Preparing for my Prom Night a.k.a Monster Ball. :)


Sangat2 penat buat preparation , performances , decorations and etc. 
*amboi , hamba menyanyi malam tu. hahah*


sorry. it's me :)

apa nak cakap ni ? HAHAH. lol

snapping partner. hahah.

cutest girl on earth.

Still nice. peace.

I'm singing buddy !

proposing. ichigo and christmas tree :)

monster + balls = monster ball.

kill. die.

truly monster.

ma' classmates !

3rd from left , 3rd from right : the CUTEST. hahah


best of luck to 'em :)

And yet, this 2 and 3 December , hamba gonna sit for my final IELTS exam. So, makin tak ber-update lah. Do pray for yo ! Hahah.

P.E.A.C.E yo :D

Monday, 21 November 2011

#7 - Laugh Out Loud !


Adoi. Selamat datang nya punn adoi.
Hahah.

Opps ! Sorry, hamba terlupa.
ASSALAMUALAIKUM and SALAM ONE MALAYSIA :)
*awww ! semangat !*

Ibuk ibuk bapak bapak. Apa apa'an si.
*kecek Indon kau. hahah*

Mau cerita nya apa ni dong ?

Gambar Tiada Kena Mengena Dengan Entry. Harap Maklum. #harimaumuda -.-"

Kelakar tapi nyata. Kejadah nya ?
Hahah.

I bet all of us have ever done these, though they seem funny -.-"

  • PRESSING THE ELEVATOR BUTTON MORE THAN ONCE, THINKING IT WILL COME FASTER.

  • FORCING YOURSELF NOT TO LOOK AT THE CLOCK DURING CLASS, SO TIME GOES BY FASTER.

Update yg mudah. Mau menonton nya Garuda dibaham sama Harimau.
See ya ! Kesuntukan masa.

Peace yo !


Friday, 18 November 2011

amboi awak, CANTIK nya :)


Assalamualaikum and salam sejahtera to all readers yo.!
*mood : rajin*

"Sesungguhnya Allah itu cantik dan Allah sukakan kecantikan" - Hadis riwayat Muslim dan At-Tirmidzi


Alamak awek cun lalu beb !
Phewwitttttttttttttttttttttttt :)

Hahah. Memang dah lumrah lah kan masing-masing nak pasangan yg cantik2. Masing-masing pun nak jadi cantik. No doubt about that. Begitu kurang yg sanggup terima ketidakcantikan. *ada ke perkataan ni ? hahah* Beli baju nak yg cantik. Beli tudung nak yg fashionable, up-to-date. Pilih kereta nak yg stylo2 je. Tapi tafsiran masing-masing pasal cantik ni lain2 lah kan. Bak kata orang putih, Beauty Is In The Eye of The Beholder. *ececeh. berfalsafah*

Pertaining back to the hadith, Allah itu sangat cantik. Dan, Dia juga menggalakkan kita untuk sukakan kecantikan dan menggalakan umat nya berhias. Tapi, Allah amat tidak suka siapa2 yg berlebihan dalam berhias. Konon nak vogue habis lah tu. Hahah. Biasa biasa sudah. Asal bau tak busuk and baju tak kotor. Tak payah nak over, bajet macam kau tu Cleopatra.


Malang nya cantik tu tak kekal lama. *lainlah kalau pakai botox.hahah* Kalau nak cari pasangan jangan lah pandang cantik and body sedap je. Semua tu sementara ! Hahah. Pandang dengan hati bukan ikut telunjuk nafsu ok. *jadi penceramah pon boleh*

Kepada siapa2 yg merasa diri mereka kurang cantik *macam hamba :'( huh* Tak mengapa. Kerna tiap2 ciptaan-Nya itu sempurna. Bukan ku pinta lahir ke dunia, bukan ku pinta cacat beginiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. *feeling lebih sambil nyanyi2.btw lirik salah kan ?* Kalau soal jodoh ni tak perlu lah risau, Allah dah tetapkan ok. :)

Last but not least, tak guna jugak kalau MUKA lu CANTIK, tapi PERANGAI lu macam SAMPAH.
*emosional pulak. kbai*


Peace yo :D
Rasulullah bersabda, " Allah mengutuk (melaknat) perempuan yang bertatu atau minta di buat tatu, yang mencukur alis dan mereka yang meminta dicukur alis mereka, perempuan yang membentuk giginya agar kelihatan cantik dan mereka yang mengubah ciptaan Allah" - Hadis riwayat Thabrani dan Ibnu Mas'ud 

selamat


Assalamualaikum and slam sejahtera uolllsss !
*alamak gedik.dush.dush.dush*

Hamba wanna seek your forgiveness for not updating this blog quite a while. Hahah. Busy with those freaky exams this week. Hopefully, it's alright then. Frankly, hamba got few times to update plus a blank mind to search for the ideas.
*speaking. amekawww ! hahah*

Masihkan anda ingat post fasal 15.11 ?

Supposed to be, three days ago. Hahah.

So, this is it.

Are you ready ?

Get set.

Go !


How is it ?
Good or bad.
Neither both ?
Hahah. It is up to your ears to judge it.

Up to date. 
1,410,379 views. 21,776 likes. And most important 44,564 dislikes.

For hamba, it is not that bad. There's improvement. Great job Rebecca. Keep on making new videos !
*sarcastic enough ? huh*

Despite her so-so singing, she got CUTE face though. Hahah. :p

Peace yo !

  • p/s ; the guy in the video is  Alex Constancio -.-" *kejadahnya bagi tau.hahah*

Tuesday, 15 November 2011

#6 - Laugh Out Loud !


Assalamualaikum w.b.t everybody !

What a beautiful night ! Hahah.
After hours of struggle with all those assignments and revisions and homework and presentation.
Beku otak wo !

So, lets have some fun. Yeahhhhhhhhhhh !

0o____________________________________________o0

AL - KISAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH....
maka tersebutlah kisahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh....

Seorang lelaki gemuk. Berhasrat nak kuruskan badan.
Pergi daftar dekat sebuah fitness centre. Ditawarkan 3 sesi fitness.
$ 50 ke ? $ 100 ke ? $ 200 ke ?
Setelah berfikir sejenak, si lelaki gemuk memilih sesi pertama. $ 50.
Dia diberi SEGUGUS kunci dan diarah untuk ke tingkat 1.
*BM hamba A+ ok SPM ! hahah

Tingkat 1. Buka pintu. Ada seorang wanita. Berbikini.

"Kalau anda mahu saya, kejarlah saya."

Lalu mereka berdua pun berkejar kejaran dalam bilik itu. Selepas 15 minit , sesi tamat. 
Turun ke bawah. Mahukan sesi $ 100. Kunci diberi. Tingkat 2.

Tingkat 2. Pintu dibuka. Seorang anak dara blonde sedang berkemban. 

"Kalau anda mahu saya, kejarlah saya."

Sesi kejar mengejar bermula. Gagal lagi. 15 minit tamat.
Turun jumpa instructor. Nak sesi paling mahal. $ 200. Tingkat 3.

Lepas bikini. Lepas berkemban. 
*lelaki gemuk itu tak sabar*

Tingkat 3. Buka pintu slow2. Masuk. Pintu terkunci sendiri.
Nampak,

Suka tayang muka sendiri. Hahah.

Lelaki gelap dan berbadan sasa. Sambil tiada seurat benang.

"Saya mahu awak, saya akan kejar awak !"

t.a.m.a.t

0o____________________________________________o0



Faham ke ? And lawak ke ?
Sorry, hamba mereng sikit malam2 macam ini. Esok ada IELTS Trial. Hahahah.

Dilayankan saja lah kan.

PeACe yO !

bukan lah nota kaki sangat : Suka ? Minat ? Suka ? Minat ? Boleh like my FANPAGE ok. Hahah :D

Saturday, 12 November 2011

15.11 : Disaster ?


Assalamualaikum w.b.t and salam sejahtera to all of you guys :D

Orang asyik sibuk cerita pasal 11.11.11
Dan diorang langsung tak ambil tahu pasal tarikh 15.11.11

Ada siapa2 tahu pasal apa akan jadi pada tarikh dan hari berkenaan ?
*hamba rasa takda siapa2 tau kot.hahah*

Tengok title lah, 15.11 : Disaster ?

Anda2 mesti tak sedar kan apa bakal terjadi.

Actually, on this 15th of November
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
ada world premiere for a new song.
*apa kejadah world premiere dengan disaster!hahah*

Bab nak release lagu baru tu tak apa lah. 
Yang membuatkan hamba kesah ialah pasal penyanyi nya !
Hahahah.

It's her again,
REBECCA BLACK.
Kenal ?

Penyanyi lagu ini,


Dan ini,


And the upcoming new single of her is entitled,
Person Of Interest / POI.
*heheh.pelik POI*

Can't wait nak dengar how she sounds for her third debut.
Is it DISASTROUS ?

Ok lah. Sebelum apa2,
Sorry MsRebeccaBlack for my Honest Condemnation.

Peace untuk the most 'TABAH' singer ever !

Humanitarian Ads.

Save the earth. Elakkan kebinasaan yang lebih nyata. :)

Last but not least,
.
Rebecca Black also had been awarded as Choice Web Star for 2011 Teen Choice Award, and also named the "Youth Impact Honoree" dalam Variety Magazine. *hahah.hebat*

Friday, 11 November 2011

Late Bloomer !




Assalamualaikum w.b.t semua ! And salam sejahtera. Hahah.


What ?
What ?
What ? 
What ?
What ?

It's already 11.11.11 ? 
What A Date !
Let's Get Marry Babe !

*lampi lah pulak.hahah*


Sempat jugak update pasal date ni. Hahah.

Muka Artis ! Hahah *over*

Bosan sudah hamba sebenar nya. Chill. 

Peace Yo !

p/s : LAMPI = LAMBAT PICK-UP !

Thursday, 10 November 2011

#5 - Laugh Out Loud !


Assalamualaikum w.b.t kawan2. Dan salam sejahtera.
Salam SPM buat adik2 mangsa SPM.
*untung lah hamba dah lepas*


Lihat dengan mata.
Renung dengan jiwa.
Fikir dengan minda.


 Bak kata yg dipatah-patah, Less is more.
*apa kejadah nya ! hahah*

" Masa menjawab telah tamat. Sila berhenti menulis dan letakkan kertas jawapan anda di bucu kanan meja anda. Tunggu sehingga semua kertas jawapan dikutip."  
Sorry. Pengawas peperiksaan dah suruh berhenti. So sebaik nya berhenti. Menepati masa kata kau !
Hahah.

Salam.


PEACE YO !


┌─┐ ─┐

│▒│ /▒/ 
│▒│/▒/
│▒ /▒/─┬─┐
│▒│▒|▒│▒│
┌┴─┴─┐-┘─┘
│▒┌──┘▒▒▒│
└┐▒▒▒▒▒▒
└┐▒▒



Tuesday, 8 November 2011

apa ada pada KAYA


Assalamualaikum w.b.t and salam sejahtera semua nya. 

Quite a long time since my last update. Hahah. Sedikit sibuk dan ditambah dengan kekeringan idea. :)

Masih belum terlambat rasa nya hamba nak ucapkan Happy Eid Mubarak , Salam Aidiladha , Selamat Hari Raya Qurban etc. 
*berapa ekor yg tumbang ? hahah*

Dari Anas r.a berkata : Rasulullah s.a.w bersabda : Kalau anak Adam ( manusia ) telah mempunyai harta sepenuh dua lembah, nescaya dia masih mencari lembah ketiga. Tiada yang memenuhi perut anak Adam selain tanah. Allah menerima taubat sesiapa yang bertaubat - Hadis Riwayat Muslim

Pertaining the Hadith above, it illustrate how greed a man can be. And it's true than every single of us always to earn more than what we already get.

Listen to the audio of this video :)


To be frank hamba baru jumpa this video. Lagipun hamba tak pernah layan XFreshfm ni. Asyik FlyFM je. *hahah. hamba bakal orang putih* So, hamba agak menyampah dengan this kind of girl. Adakah anda cukup lawa macam Neelofa nak lelaki kaya2 ? *harap2 tak. hahah* Tak bersyukur betul. Kasihan si Samad ( nama sebenar kot ) . Penat2 beli lori , last2 kena reject. Apa tak 'classy' ke ronda BB naik lori ? Hahah. Kalau lah lelaki yg dia suka sekarang tu dah bankrupt confirm2 dia akan cari lain. :D

Just an example untuk orang yg pentingkan harta dari benda lain.
Sesungguhnya harta itu tidak akan kekal. Syukuri lah apa yang anda miliki sebelum Allah tarik segala-galanya dari anda.

Dari Anas bin Malik r.a : Rasulullah s.a.w bersabda : Orang yang meninggal dunia diiringi ( ke kubur ) dengan tiga ( perkara ). Kemudian yang dua kembali dan yang tinggal bersamanya satu, diiringi keluarganya, hartanya dan amalannya, lalu keluarganya dan hartanya pulang kembali dan yang tinggal bersamanya, amalannya - Hadis Riwayat Muslim

In ill-mannered way nak terangkan hadis ini : Harta tak bawak masuk kubur pun ! Hahah.

Sesungguhnya kaya itu bukanlah kaya harta semata-mata. Apa yang dipandang di mata orang adalah kaya hati. Baik budi nya. Cantik amalan nya. Rendah diri nya.

Dari Abu Hurairah r.a berkata : Rasulullah s.a.w bersabda : Kaya itu bukan kerana banyak harta melainkan kaya ( yang sebenarnya ) ialah kaya hati ( cukup yang ada ) - Hadis Riwayat Muslim
 p/s : Untuk Wanita :)

“Jika seorang lelaki datang untuk meminang anak perempuan kamu  dan kamu redha (berpuas hati) tentang agama dan akhlaknya, maka nikahkanlah dia (dengan anak perempuan kamu).  Jika hal itu tidak kamu lakukan, akan  berlakulah fitnah di muka bumi dan kerosakan yang besar”

p/s : Untuk Lelaki :)


“Dikahwini wanita itu (untuk dijadikan isteri) kerana empat perkara iaitu harta kekayaannya, keturunannya, kecantikannya dan agamanya.  Maka utamakanlah (dalam pemilihanmu itu) wanita yang kuat  beragama, nescaya sejahtera hidupmu” 
Betulkah kata nya orang berduit lagi tinggi saham nya ?

Apa-apa pun duit tak mampu beli cinta. *ececeh. DOKTOR CINTA ! hahah*

Few last words, duit mampu menjamin kehidupan selesa tapi tak mampu menjamin pengakhiran yang selamat. Rezeki itu kurniaan Allah, jadi banyak kan usaha dan doa kepada Allah :)

P-E-A-C-E Y-O !


Tuesday, 1 November 2011

awak gedik : SUKA !


Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera rakan2 sekalian. Huhuh.

hari ini mood : segan 
sebab : video kat bawah ni -------------> (tak arah ke bawah pulak.hahah)

Enjoy watching the new HOLLYWOOD singers' video !


What do you guys think ? Hahah. Enjoy the show ? You should. :D 
Ini realiti sekarang. Budak2 zaman sekarang.

Hilang sudah rasa malu dalam diri perempuan2 zaman sekarang. Ingat orang suka lah kalau joget2 ala pole dancer.*mungkin ada yg suka tapi bukan hamba lah* Konon kalau buat aksi seksi2 and gedik2 macam above ni dapat naik saham lah ? *fikiran luar kotak katanya.hahah* At least kalau nak buat video gedik2 tu pakai lah baju blink2 sikit. Ni pakai baju sekolah yg entah apa fashion nya. Hahah. Next is sound quality, then video quality. buat lah HD baru boleh kenal setiap sorang tu. Hahah. *baru boleh dapat million views* SARCASM !


Itu saja perkongsian hamba hari ini. Hahah. Harap2 dapat cuci mata dengan video yg "menjolok mata" ini. *menjolok sampai berdarah.hahah

PEACE YO !