Sunday, 31 July 2011

ingat supaya tak lupa..

Kebosanan terlampau membelenggu hamba. Nak buat homework malas. Tidur dah tak larat. Fikir nak bersukan panas kat luar. Hahaha~ Sedang2 hamba mengelamun depan lappy ni, ada something yang mengganggu lamunan hamba. Bisikan kenangan lampau..............



2007. At that time, hamba was 14. Dah lama sangat dah. This scene melibatkan pergelutan antara students caklempong (including me) with a teacher named Cikgu T (not a real name). Mengikut perkiraan hamba, hari itu ada Ujian Bulanan Ke-2 for subject Kemahiran Hidup a.k.a KH. Hahah~ Meanwhile kami budak2 caklempong ni akan buat "show" pada hari yang sama. So, we chose to practice rather than sitting for the exam. To be frank, masing2 tak ready for the exam. So, kitorang used the opportunity untuk tak hadir ambil exam. Boleh kira escape jugak lah. Nak dijadikan cerita. Kitorang satu group kantoi with Cikgu Z. Due to the loudness of the instruments. Hohoho~ He is known with his loudness and madness. Sorry cikgu :D So, apa lagi habis kitorang kena hambur dengan his madness. Terpaksa sit for the exam and result??? Faham2 aja kalau tak ready nak ambil test. Hahaha~

Beberapa orang mamat dalam gambar ni terlibat dalam insiden ini!!
Shuk is the leader~
Beransur setahun selepas kejadian tersebut. Hari2 kebebasan after PMR exam. Agak2 hamba lah, this most embarrassing moment happened on the second last day of school day in 2008. Specifically masa ia terjadi pukul 8.15 pagi (kot). At that time, hamba and other friends sedang syok mandi manda dalam tandas blok P tingkat paling atas. Sudah tentunya kami2 ni lambat ke sekolah. Unfortunately, all of the sudden, someone came into the toilet!!! Masa tu hamba speechless. Looking at his face. OMG!!! What am I going to do? Kantoi dengan GPK HEM..... Ape lagi kena denda lah jawab nya. Pergi sekolah dengan bertuala and t shirt saja. Segan woo.!!! Kronologinya macam ni =>kena jemur dekat sebelah kantin >> kena buat cat-walk dekat form 1 classes>>kena jemur lagi dekat lapangan petanque>>dibebaskan tanpa tindakan disiplin jam 1000 pagi!!

One of them inilah yg same2 join hamba kena jemur dalam keadaan sexy.
Tengok laa dulu kene jemur sekarang Timb. KPP tu!!

Cikgu inilah yg berjaya menangkap kami!!!Sorry cikgu sebab publish gambar ni..
Apa2 pon thanks cikgu thanks~
Coretan seterusnya melibatkan juga Cikgu T (bukan nama sebenar). 4 Al Zahrawi. Kelas paling havoc and dedicated. Tapi entah kenapa satu hari tu hamba and 4 other friends rasa malas nak turun bengkel. Masing2 made up their minds nak lepak kat class. Tapi nasib tak berapa baik. Memandangkan hari tersebut Cikgu Z sangat concerned dengan kehadiran murid nya. Hahaha~ Kami tertangkap. Untuk first attempt Cikgu Z nak tangkap kitorg tak berjaya, sebab masing2 berjaya larikan diri. Tapi kelebihan pada guru2 lah. Sepandai-pandai tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah jua!!! We were caught!!! Paling hamba tak boleh lupa bilamana beliau slap each one of us. His reaction sangat menggelikan hati and tamparan nya tak cukup kuat untuk menakutkan kami. Hohohoho~

Pieq and Afiq. Hahahah~ Masih kah anda ingat tamparan itu.
Bersama face expression and kepenatan yang ditonjolkan oleh Cikgu T.?

Adoyai. Selalu nya hamba kantoi buat jahat. Tapi what can I conclude from this is hamba tak pernah kantoi berseorangan. Ini semua sebab pengaruh rakan sebaya!!! Huhuhu~ Moral nya janganlah buat jahat ramai2, sorang2 kompem lepas!!


p/s : Pada sesiapa yang terlibat dengan scene2 yang dinyatakan diatas, hamba mohon maaf kalau ia memalukan. tapi apa boleh buat. Benda dah nak jadi :p

youTUBE sensations.!

Today is Sunday. Gila2 boring lah. YouTube! YouTube! YouTube! Hahaha~ Watching all the videos of people trying to cover popular songs with their on rendition. 



Girls/Boys from nowhere try to make their own sensation by uploading their videos on the YouTube!! Quite interesting!!! Surely comments, people wouldn't stop comparing them with the 'pro-original' singer!! At some part they are even better than the original singers. Ooopss!! Watch them showing us their talent in the YouTube, hamba wondering...can hamba upload one video of mine singing 'Aerosmith -Dream On'?? Hahaha~


Greyson Chance's covering Paparazzi(Lady Gaga)
41795086 views/257827 likes 


Sam Tsui's making a medley for "King of Pop"
27080380 views/108013 likes 


Little girl, Maddi Jane's covering Price Tag originally by Jessie J
24312885 views/154496 likes


Maria Aragon sings Lady Gaga hits, Born This Way
38961748 views/414793 likes
 

Look At Me Now, genuinely by Chris Brown ft. Lil Wayne (cover by @KarminMusic)
31647549 views/ 255225 likes

"Dream On,
 Dream On,
 Dream On, 
Dream Until Your Dreams Come True"

Cover of Dream On (Aerosmith) by Hamba~~
-LoL-

Hopefully all of you loves this post. Do write a comment for which covers do you like the most..
thanks~

Friday, 29 July 2011

kenangan RAMADHAN~

Seronok nya. Lagi 3 hari umat Islam akn mnyambut satu bulan yg dipenuhi dengan keberkatan. Dgn berbagai-bagai ganjaran yg dijanjikan, mesti sesuatu yg seronok bakal berlaku. Sama seperti tahun-tahun sebelum ini. InsyaAllah~

Tahun ini will be slightly different from the past 5 years. Where I used to fast in Gentam with all my GIGSX crony. Unforgettable memories beb!



The first time hamba berpuasa sendiri without family was in 2006. Mula-mula agak susah jugak. Biasa lah. Selalu nya kalau kat rumah. Balik sekolah akan terus tidur and bila bangun terus dengar azan Maghrib. Bangun sahur pun mak yang kejut. Hahah. 

Tapi bila dah solo terpaksa buat semua sendiri. The most hardest thing is bangun sahur! Gila2 punya susah rasanya. Biasa nya first day puasa memang ramai akan sahur. And then jumlah kehadiran srudents nak bersahur akan makin berkurang and berkurang. Sebelum satu peningkatan mendadak on the last day of fasting. That day usually students tak tidur sebab pagi kitorang akan balik kampung. Kind of excited lah.

Di sini lah hamba and crony duk makan time buka puasa.
Walaupun panassss!
Buka puasa. Salah satu nikmat terbesar masa berpuasa. Memang susah hamba nak gambarkan kemeriahan masa berbuka puasa ni. Nak2 bila ramai2 duduk satu table. Sumpah syok habis!! Saat2 nak tunggu azan dalam DM. Tambah DM tu panas. Makin berapi lah tunggu azan nak bekumandang. Bak kata orang penantian satu penyeksaan. Hahahah.

To be frank. Masa dekat STJ lah pertama kalinya hamba makan buah kurma!  Hahaha~
Bila duduk asrama ini keghairahan utama bila buka puasa is the food!! Takkan lah setiap masa nak buka dengan makanan DM. Confirm hambar. So pihak school sungguh baik hati gives peluang students keluar pergi Bazaar Pilah. And bila dapat peluang nak pergi tu. Memang macam-macam nak diborong. Sampai tak menang tangan nak bawak. 

Thanks kepada my dearest friend, Hardy sebab kenalkan hamba dengan  benda ini.
Siapa2 belum try kena try~
Solat terawih. Best sebab dapat jemaah ramai-ramai. Nak2 bila bilal buat seruan nak dirikan sembahyang. Macam ada energy lah. From hamba F1 sampai F4, hamba and my schoolmate terpkase solat bawah khemah sebab STJ masa tu belum lagi ada surau yang boleh fit masukkan semua boys and girls. Tapi itulah experience bila sembahyang atas badminton court.

 Hamba used to sembahyang terawih dekat sini laa.

But itu semua kini hanya tinggal kenangan. Kenangan Ramadhan yang takkan hamba lupakan. Apa2 pun, thanks sebab manjadi sebahagian daripada perjalanan hamba di dunia ni.
 
~Salam Ramadhan~
Banyakkan ibadah and for boys dont dare nak tinggalkan puasa!
Hahah.


Monday, 25 July 2011

kisah tidak berjudul/part1


Itu dia. Sungguh cantik. Dia berjalan di hadapanku. Ya Tuhan. Begitu indah ciptaanMu. Setiap langkahnya sungguh tertib. Aku terkejut dan kaku di situ. Memang sungguh cantik. Entah kenapa tiap kali aku lihat mukanya aku rasa sungguh tenang. Baju merah jambu yang dipadankn dengan jeans membuatkan dia kelihatan begitu manis sekali. Dia beriringan bersama teman karibnya, Kate. Aku merenung setiap geraknya menuju ke Dewan Kuliah sehinggalah pintu itu tertutup rapat. Wow!
“Sampai bila kau nak jadi macam ni? Cukup cukuplah, Zack,” Jay bersuara. “Sampai bila-bila pun dia takkan tahu perasaan kau. Selagi kau sendiri tak bagi tahu dia. Aku rasakan dia ni jenis yang tak minat pasal cinta ni. So, lupa kan saja lah perasaan kau tu. Jom, kita ada kuliah. Nanti mengamuk pulak Madam kau tu.”
Aku hanya mampu mengukir senyuman. Ada betulnya kata-kata Jay itu. Entahlah apa aku peduli. Entah berapa kali Jay asyik ulang ayat yang sama macam tu. Sudah dua tahun rasanya sejak pertama kali aku melihat keanggunan Lily. Tiada tandingan. Aku tak tahu bagaimana nak terangkan betapa cantiknya Lily. Tapi kalau aku terangkan tiada sesiapa yang akan percaya.
“Lily. Lily. Kenapa lah kau cantik sangat?” kataku dalam hati sambil kakiku melangkah ke Dewan Kuliah.
Madam Carrie masuk ke dewan dengan muka yang masam. Menakutkan semua pelajar yang ada. Pintu dewan dihempas dengan kuat sebelum handbag beliau dicampak ke atas meja. Untuk pengetahuan Madam Carrie yang aku gelar MC ini sebenarnya ada masalah menguruskan emosi. Entah macam mana layak jadi pensyarah. Muka beliau ketat saja tak kira masa.
Aku dapat lihat semua students  tunduk seolah-olah sedang berdoa tak mahu jadi mangsa kegilaan MC termasuklah Jay. Aku ketawa sendirian. Inilah kenyataan apabila wanita Inggeris melayan perangai anak- anak Melayu.
“Zachry Amin! I gave you two weeks to complete your research on how parrots can imitate human speech but this what you potrayed? This piece of rubbish! Don’t mess with me young man!’ jerit Madam Carrie sebelum mencampak semua hasil kerjaku ke atas lantai. Memang saat itu aku malu teramat.
Apalah nasibku ini. Memang hidup jadi not-very-intelligent student  ini agak susah. Tapi inilah aku. Aku jenis yang tak suka mengambil kesah kata-kata orang. Kata- kata MC tadi tidak sedikitpun menyakitkan aku. Apa yang aku ingat MC bagi aku lagi dua minggu untuk buat semula assignment ini. Penat. Jay asyik ketawakan aku saja. Apa aku peduli lagipun dia satu-satunya rakan karibku di sini.
“Nasib baik lah kau orang putih. Kalau tak sudah lama aku kerjakan kau,” itu yang terpacul dari mulutku tatkala meninggalkan Dewan Kuliah.
Semua pelajar ketawa. Tak sangka suara aku begitu kuat sampai semua pelajar terdengar.
Why are you laughing guys? Anything fun to share?” Madam Carrie tiba-tiba bersuara dalam nada yang menjengkelkan. Matanya membulat. Semacam dia tahu aku sedang bercakap mengenainya.

part 1 : TAMAT~

Monday, 18 July 2011

pencemaran pemandangan betol!!!!

Hamba memang tabik dengan kerajinan orang-orang kita yang suka menulis!!! Memang bukan senang nak cari masyarakat yang kebanyakkannya ringan tangan untuk menulis. Tapi satu saja hamba tak boleh tahan. Ada segelintir antara anda-anda semua yang mengekpresikan minat anda dalam sastera di tempat yang salah. And surely boleh mengadakan PENCEMARAN PEMANDANGAN!!!

Memang kalau dekat mana-mana confirm akan ada perkara ini. Hamba pun tak tahu ape mechanism yang sesuai nak menghalang tabiat ini. Or at least mengurangkan wabak ini daripada terus menular!!!

Sebenarnya memang selalu hamba nampak perkara ini. Yang lebih menyedihkan bila baca ayat-ayat yang memang tak sedap untuk dibaca mahupun dipandang!!! Memang betul-betul annoying sangat!!! Sedih hamba tengok. Ini ke budaya masyarakat TIMUR yang nak dibanggakan???

Memang tak ah!!! Ape pon tak buleh!!!

Sorry ada bahagian yang perlu digelapkan!!
Ini lah contoh wajah kerusi2 yang sangat cantikk!!

Satu daripada beribu-ribu kerusi lain yang menjadi mangsa orang kreatif tak bertempat!!!
Kalaulah kerusi ini bisa berbicara!!! Apa yang akan diperkatakan!!!
Ini beberapa wajah kerusi-kerusi yang hamba dapat jumpa dalam sebuah bas ke Seremban tempoh hari!!!  Menakutkan dan menjijikkan untuk dibaca!!!

Sedarlah ia adalah satu tempat awam dan semua orang bisa membacanya!!! Kalaulah nama anda yang menulis itu tertulis pada kerusi ini apa perasaan anda??Atau lebih buruk keluarga anda dimaki hamun di kerusi ini??

Renung-renungkan!!! 



Sunday, 17 July 2011

He's a legend: Wayne Rooney hails fan who wore his No. 10 Manchester United shirt to Liverpool tour


Habis kena provoked semata-mata sebab pakai baju MU masa tengok sesi latihan Liverpool!!!One of the way to be famous!!

Wayne Rooney has spoken out in praise of a fan who dared to turn up to a Liverpool training session in Malaysia wearing Rooney's Number 10 Manchester United shirt.
The supporter has become a YouTube sensation after footage was posted of him surrounded by hundreds of Liverpool fans at the National Stadium in Bukit Jalil earlier this week.
The crowd, who were waiting to see Liverpool players run out to train as part of the club's tour of Malaysia, turned on the United fan in their midst chanting 'buka, buka' meaning 'take it off' - but he refused.

When the shirt was finally forcibly removed from his back, he sat down bare-chested with arms defiantly folded to prevent the rival fans putting a Liverpool shirt over his shoulders.
He was finally escorted out of the stadium to cheers from the Liverpool supporters.
The un-named fan was praised by Rooney, who posted a message on his Twitter account saying: "The lad who went to watch Liverpool train in MUFC top with my name on the back is a legend.”


Majlis Anugerah Cemerlang STJ!!!!

16 July 2011 di STJ Kuala Pilah. Satu majlis gilang gemilang telah diadakan!!!
Majlis Anugerah Cemerlang untuk pelajar tahun 2010.

Jemputan yang hadir, Dato' Shamsulkahar merangkap ADUN Serting.

Inilah tetamu yang hadir!!!Hai Datuk!!

Tetamu dipersembahkan dengan persembahan orkestra dan silat sebelum masuk dewan. Pada masa ini hamba baru saja sampai. Kira-kira pukul 8.54 am.

Fokus masing-masing tengok pemenang pingat emas orkestra
DIVISYEN 2 SBP!!Tapi best!!


Hamba tak sempat tengok persembahan orkestra!! But GIGSX ada yang join perform!!
Go haiqal go haiqal!!!


Macho seh!! Gila2 hebat diorang ni!!Terpegun hamba tengok~
Tahniah!

Masuk dewan saja, junior-junior form 2 take the stage dengan tarian selamat datang!!!

video
Then ucapan alu-aluan pengerusi majlis. After that, ucapan Bonda Hajah Noorizan sebelum Dato' Shamsulkahar ambil port berucap. Lama sungguh hamba menunggu.

Selesainya ucapan adalah satu relief bagi semua!!! Majlis diteruskan dengan penyampaian anugerah sesi 1!!! Specifically tuk budak-budak PMR 2010!! 81 orang. Tunggu lagi.

Adik DORM!!!Cayalah ikut jejak langkah abang DORM!!!


Habis Sesi 1 ada selingan persembahan sketsa pengguna. To be frank hamba memang langsung tak dengar and memang sangat-sangat tak menarik!! Sorry my junior!!!

Barulah penyampaian anugerah Baiduri tuk pelajar SPM 2010!!! 

Ececeh!!Posing dengan Datuk atas pentas!!!Tahniah kepada diri hamba~

Selesai penyampaian Anugerah Baiduri, ada Anugerah Pelajar Cemelang keseluruhan SPM/PMR.

Last but not least!!! Anugerah tertinggi sekali pada majlis itu. Anugerah KHAS PENGETUA!!! Yang selayaknya diberi kepada saudar Muaz Abdullah dan bukannya hamba.

Jealous hamba!!Apa-apapun Muaz memang terbooaaaeeekkkk!!!
Anak kesayangan~

Akhir kata, tahniah kepada semua penerima anugerah pada hari itu!!! Jadikan ia satu dorongan untuk lebih baik dan bukannya untuk meninggi diri. Terima kasih kepada guru-guru keran melayakkan saya untuk menerima anugerah ini. And surely ini kali ke-3 hamba naik pentas MAC!!!

Barisan GIGSX yang hadir menerima anugerah!!!Congrates guys!!

Thanks Cikgu, Thanks!

Thursday, 14 July 2011

walking in the RAIN!!

We were unlucky today. We missed the van and had to go to the college by foot!!!omG!!!
And what's important is it's raining!!!

It's 1025 am already. Class will start at 1100 am. We made our mind to walk in the rain!!! At first it looked that it's gonna stop. Unfortunately....

Half of the way, we realize that we're WALKING in the HEAVY RAIN!!! We ran under a small tree. Surely it wasn't a great idea at all.

1045 am. 15 minutes for the class to start!!! We're having trouble with just only AN umbrella for six people. Bags and books were already soaking!!!

We knew that there's a bus stop at the front. So we sprint there!!

Thanks pokok sebab jadi shelter tuk sementara. Abang Gordon dah ada payung still nak duk bawah pokok ke??
Hujan memang gila2 lebat!! Basah habis dah buku-buku!! Abang tu sejuk je. Kesian!

Tetap sejuk!! Handphone hamba masuk air dah time ni. 

Few steps nak sampai bus stop!! Faster guys!! The rain is getting heavier man!!

Relax je dak ni jalan!! Macam tak hujan je!!Hahaha~

Rosak sudah rambut abang Ronald ni!! Baru nak handsome2 ke kolej!!


Orang yang paling kedekut ni!! Haha~ Payung nak sorang je!!


Un!! Hilang sudah kecomelannya gara-gara make-up dah hilang dek hujan!!


Waiting for the rain to stop!! But it wasn't!! Wait and pray!!


Ambil gambar orang yang tengah ambil gambar orang lain!!!

Basah tak?? Macam mana nak masuk lecture room nih???

1050 already. We ran out of time!! 
RUSH

SECRET SOCIETY: Freemason!

Pengenalan Secret Society
Ok, firstly hamba akan dedahkan pasal secret society around the world. Maybe ramai antara korang dah tahu pasal ni, maybe ramai lagi yang masih kabur dan tak tahu langsung aku permudahkan, secret society tu adalah pertubuhan2 rahsia yang telah diilhamkan oleh dajal laknatullah untuk merencanakan dan melaksanakan rancangan2 jahat dan kotor mereka iaitu New World Order!!
Terdapat banyak secret2 society seluruh dunia ni, contoh2 secret society ini adalah Freemason, Illuminati, Bilderbergh Group, Knight Of Malta, Skull And Bones, Priory Of Sion, Society Of Jesus/ Jesuit dan banyak lagi.
Samada kita semua sedar ataupun tidak, dunia kita ini sebenarnye dikawal oleh mereka.
Pengenalan Freemason.
apron Rancangan Di Sebalik DAJJAL – Secret Society: Pengenalan Freemason (HolyWar Archives)
Freemason. Mungkin ramai antara korang dah tahu apa itu Freemason yang amat berpengaruh di seluruh dunia, Lodge-lodge mereka terdapat di seluruh dunia, termasuklah di negara kita yang tercinta ini. Malaysia,
Tuan Guru Nik Aziz pernah mengusulkan pengharaman Freemason ini di parlimen satu ketika dulu tetapi gagal. Di Malaysia, Freemason didaftarkan sebagai Pertubuhan Persaudaraan untuk menyembunyikan tujuan sebenar mereka. Contoh :
george Rancangan Di Sebalik DAJJAL – Secret Society: Pengenalan Freemason (HolyWar Archives)
pertubuhan di bawah Freemason ialah Rotary Club dan Lion Club. Amerika sendiri adalah negara Freemason, George Washington yang juga Presiden Amerika pertama merupakan Grand Master 33rd Degree iaitu pangkat paling tinggi dalam Freemason ini. Boleh dikatakan semua Presiden Amerika adalah ahli Freemason dan mereka mengikut arahan dari orang atasan Freemason.

Orang atasan Freemason pula mengikut arahan Dajal laknatullah, Jika mereka ingkar atau tidak mengikut arahan yang diberikan kepada mereka, mereka akan dibunuh atau dijatuhkan reputasi. Contohnya John F Kennedy dan Abraham Lincoln(betulkehambaejani).
Freemason ini ialah sebuah pertubuhan Yahudi yang telah didirikan sejak lebih kurang tahun 900 SM, dan mempunyai sepuluh program antarabangsa, program ini dlm istilah Freemason dinamakan ‘HARAR’ or ‘SATANIM’, berlambangkan sotong kurita (octopus) berkaki sepuluh, ular berbisa (serpent) berkepala sepuluh, dan hantu penerkam berkuku besi.

bolos SAJA!!


Shahrul Idlan wo!!



SEMANGAT wira 1975 gagal meresap dalam skuad Harimau Malaya kendalian Datuk K Rajagobal apabila tumpas 4-0 pada aksi persahabatan menentang kelab gergasi Liga Perdana Inggeris, Arsenal semalam.
Dua gol pada setiap babak The Gunners itu menceritakan betapa masih banyak kelemahan yang perlu dilakukan Rajagobal bagi menghadapi Singapura pada pusingan kedua Kelayakan Piala Dunia 2014 pada 23 Julai ini.





Dan apa yang dipamerkan pemain negara nyata mengecewakan Rajagobal.


“Saya kecewa dengan permainan yang ditunjukkan kerana mereka tidak menunjukkan permainan sebenar. Ini menyukarkan saya untuk menilai kemampuan pemain sebelum perlawanan dengan Singapura,” katanya pada sidang media selepas perlawanan berakhir.

Pada perlawanan yang berlangsung di Stadium Nasional Bukit Jalil itu yang disaksikan lebih 50,000 penonton, kesilapan tonggak pertahanan Mohd Aidil Zafuan Abd Radzak menjatuhkan Jack Wilshere membawa padah apabila pengadil, Mohd Yussof Mat Karim menghadiahkan sepakan penalti kepada Arsenal.


Bintang Wales, Aaron Ramsey tidak berdepan masalah menyempurnakan sepakan itu menewaskan penjaga gol berpengalaman Mohd Nasril Mat Nourdin di minit kelima.


“Saya mahu pemain bermain dengan agresif pada babak pertama untuk memberi tekanan kepada pihak lawan, tapi gol awal Arsenal membunuh permainan ini.

“Kita kena terima realiti mereka pasukan hebat, saya harap pemain dapat mempelajari sesuatu,” kata Rajagobal.



Walaupun cuba mengancam menerusi larian deras di sebelah kiri S Kunanlan namun satu-satunya percubaan bahaya yang dihasilkan Malaysia menerusi sepakan percuma kapten Mohd Safiq Rahim di minit ke-38 berjaya ditepis keluar penjaga gol Wojcieh Szczesny.

Biarpun tanpa bintang Samir Nasri dan Robin Van Persie yang hanya masuk pada babak kedua, The Gunners berjaya menggandakan jaringan menerusi pemain sayap England, Theo Walcott dengan melambungkan bola memerangkap Nasril.



Arsenal terus selesa pada babak kedua apabila percubaan pemain gantian Carlos Vela gagal diselamatkan Khairul Fahmi Che Mat yang masuk menggantikan Nasril pada minit ke-58 dan Tomas Rosicky minit ke-90.


Selepas Malaysia, anak buah Wenger akan berlepas ke China bagi meneruskan Jelajah Asia menentang Hangzhou Greentown, Sabtu ini.

Pada kunjungan pertama Arsenal ke negara ini pada 13 Mei 1975 mereka tumpas 2-0 kepada skuad Malaysia bimbingan Datuk M Chandran menerusi jaringan legenda Datuk Mokhtar Dahari.


Dua hari selepas itu giliran Isa Bakar pula mencipta nama dengan menyumbat gol untuk skuad Harimau Malaya mencatat keputusan seri 1-1 pada perlawanan kedua.


Bagaimanapun zaman berubah, skuad The Gunners ternyata lebih hebat apabila menumpaskan Malaysia 2-0 pada 1999.





Lupakan pasal kekalahan kepada Arsenal!! Fokus on tuk mengalahkan the other dua lagi team!!
Liverpool and Chelsea dah bersedia untuk mengalahkan dan dikalahkan!!!
Malaysia "BOLEH"!!!!!!

p/s: Hamba ni die hard fan tuk Chelsea. But country comes first!! Hahah:) By the way let's us for Malaysian team as well as Chelsea supaya diorang dapat balik trofi BPL!!!




Wednesday, 13 July 2011

she's my INSPIRATION!!oprah~

Oprah Winfrey (born Orpah Gail Winfrey on January 29, 1954) is an American television host, actress, producer, and philanthropist, best known for her self-titled, multi-award winning talk show, which has become the highest-rated program of its kind in history and was nationally syndicated from 1986 to 2011.She has been ranked the richest African American of the 20th century, the greatest black philanthropist in American history,and was for a time the world's only black billionaire.She is also, according to some assessments, the most influential woman in the world.



Winfrey was born in Kosciusko, Mississippi to an unmarried teenage mother, Vernita Lee (born c. 1935). She later said that her conception was due to a single sexual encounter and the couple broke up not long after.After her birth, Winfrey's mother traveled north and Winfrey spent her first six years living in rural poverty with her grandmother, Hattie Mae Lee (April 15, 1900 – February 27, 1963), who was so poor that Winfrey often wore dresses made of potato sacks, for which the local children made fun of her.

Winfrey has stated she was molested by her cousin, her uncle, and a family friend, starting when she was nine years old, something she first claimed to her viewers on a 1986 episode of her TV show, when sexual abuse was being discussed. When she was 14, she became pregnant, her son dying shortly after birth.[32] She later said she felt betrayed by the family member who had sold the story to the National Enquirer in 1990.


In 1983, Winfrey relocated to Chicago to host WLS-TV's low-rated half-hour morning talk show, AM Chicago. The first episode aired on January 2, 1984. Within months after Winfrey took over, the show went from last place in the ratings to overtaking Donahue as the highest rated talk show in Chicago. The movie critic Roger Ebert persuaded her to sign a syndication deal with King World. Ebert predicted that she would generate 40 times as much revenue as his television show, At the Movies. It was renamed The Oprah Winfrey Show, expanded to a full hour, and broadcast nationally beginning September 8, 1986.

Winfrey currently lives on "The Promised Land", her 42-acre (170,000 m2) estate with ocean and mountain views in Montecito, California. Winfrey also owns a house in Lavallette, New Jersey, an apartment in Chicago, an estate on Fisher Island, Florida, a house in Douglasville, Georgia, a ski house in Telluride, Colorado, and property on Maui, Hawaii and Antigua. Her base during filming of Winfrey's show is Chicago, so she spends time in the neighborhood of Streeterville.




Winfrey was called "arguably the world's most powerful woman" by CNN and Time.com, "arguably the most influential woman in the world" by theAmerican Spectator, "one of the 100 people who most influenced the 20th Century" and "one of the most influential people" from 2004 to 2011 by TIME. Winfrey is the only person in the world to have appeared in the latter list on all eight occasions.

RankNameAgeCountryCategoryCategory Rank
1
Michelle Obama

Michelle Obama

First Lady

47United StatesPolitics#1
2
Irene Rosenfeld

Irene Rosenfeld

Chief Executive, Kraft Foods

58United StatesBusiness#1
3
Oprah Winfrey

Oprah Winfrey

Media Personality

57United StatesMedia#1
4
Angela Merkel

Angela Merkel

Chancellor

56GermanyPolitics#2
5
Hillary Clinton

Hillary Clinton

Secretary of State

63United StatesPolitics#3
6
Indra Nooyi

Indra Nooyi

Chief Executive, PepsiCo

55United StatesBusiness#2
7
Lady Gaga

Lady Gaga

Singer and performance artist

25United StatesLifestyle#1
8
Gail Kelly

Gail Kelly

Chief Executive, Westpac

55AustraliaBusiness#3
9Beyonce Knowles

Beyonce Knowles

Singer, fashion designer

29United StatesLifestyle#2
10
Ellen DeGeneres

Ellen DeGeneres

Talk show host

53United StatesMedia#2


Sumber: Forbes

Hamba agak mengagumi dengan hasil kerja Oprah Winfrey. She's the one who inspired me the most. Hamba berharap satu hari hamba bakal menjadi seseorang seperti beliau.

Kesusahan itu yang mengajar erti pengorbanan!
Tq!