Wednesday, 7 December 2011

aku. artis ?


Assalamualaikum , salam sejahtera derr and terr ! 
*mood : lompat gaung pon boleh*

Hamba berfantasi. Kau ada ?

" Huh. Aku sedang bersama Selena Gemas di atas pentas. Nyanyi2 lagu Love You Like A Love Song. Tiba2 ternampak kelibat abang comel. Aduh, ini parah. Ini parah ! Ini parah , my baby ! Dia , Austin Bibir. Mana aku nak sembunyi. Alamak main2 cak cak dengan AB (singkatan Austin Bibir lah). Aku melihat Selena Gemas berlalu bersama AB. Oh tidak , dunia ? Kenapa ? Kenapa mesti aku yg terseksa ? Bukan dia ? Aku ditembak oleh AB. Bang ! Bang ! Bang ! Mati akalku , kenapa dia tembak tak kena ? "

Mimpi hamba malam tadi.

BINI AKU ARTIS ! 
BINI AKU ARTIS ! 
BINI AKU ARTIS !

Impian hamba pagi tadi.

" Flash sana sini. Autograph situ. Autograph sana. Majalah itu. Majalah ini. Semua muka aku. Dengar radio itu, DJ sebut nama aku lagi. Anugerah apa aku pergi, aku menang lagi ! Alamak, ada red carpet, blue carpet lah. Kasut mana nak pakai ni ? Image consultant aku boleh tolong. Layan tweet orang Amerika. Orang London. Amboi , pak Arab pun tweet. Bukak FB, fan-page ada more than one million likers ? Ya, hidup aku. Artis pujaan. International. "

Angan-angan hamba masa mandi kelmarin.

Tapi HAMBA , insan biasa. Semua hanya FANTASI,

Aku masih menmijak bumi yang sama. Hahah.

Apa yg ada di paksi REALITI ,
hanyalah , 
hari ini dah START CUTI !
*hahahahhahahahahahah*

video
Hamba hanya mampu jadi jaguh sekolah saja ni. 
Hahah. Cukup lah popular di sekolah. :p

Happy Holiday To Me :p
peace yo !

2 comments: