Wednesday, 28 December 2011

Sebarkan Sayang


Assalamualaikum w.b.t and selamat sejahtera guys.

With all the motivations and supports for my fella , Ms. Syida Roslan, hamba keep updating my blog. *prihatin jugak kawan hamba nan seorang ni.hahahah* By the way, do pay a visit to her blog , SiPemalasLagenda.:) *blog dia sumpah best.biasalah hasil penulisan budak TKC.menganjing kejap.hahahah*


Let's get back to business. 

Abu Hurairah r.a meriwayatkan bahawa Rasulullah s.a.w bersabda : "Tidaklah kalian masuk syurga hingga kalian beriman. Dan tidaklah kalian beriman hingga saling menyayangi antara satu sama lain. Mahukah kalian aku tunjukkan suatu amalan yang jika kalian kerjakan nescaya akan saling menyayangi antara satu sama lain? Sebarkanlah salam sebanyak-banyaknya di antara kalian" - Hadis Riwayat Muslim.

Ok. Benda simple and easy. Ayuh ramai2 sebar kata2 salaam, ASSALAMUALAIKUM especially among Muslims. Tak susah pun sebenarnya. Setakat bagi salam, tak sampai 10 saat pun bro ! Hahah. Hukum memberi salaam is Sunat, but menjawab ucapan salaam itu Wajib. Tak payah nak malas sangat jawab salaam tu. Menyombong nombor satu kalau orang bagi salaam.

Tak ke aman dunia kalau kita saling sayang - menyayangi ? Memang, there's no doubt yang ada certain orang yang sebarkan salaam, but yang tak molek nya, diorang just sampaikan salaam kepada org yang diorang kenal je. Lek bro, tak kena tembak pun kalau kita bagi salaam dekat makcik cleaner tepi jalan tu. Kan ? Tak payah nak berat mulut sangat nak ucap salaam and jawab salaam. *macam dalam mulut ada emas lah pulak.hahah*

"Lek lu bro, jawab salam dulu !"

Hamba minta diri dulu lah. Hahah. Eloklah entry ni short and simple. Dah tak terfikir apa nak ditulis. Hanya untuk memenuhi kerinduan my fella , Syida Roslan yang dah tegur2 pasal my blog yg tak ber-update. 

In brief, sama2 lah kita sebarkan ucapan salaam. Mudah lagi bermanfaat ! Kalau nak tegur orang tu muka comel lah sikit, yg nak ditegur pun sama, tak payah nak ketat sangat muka tu. :D

Kbai. Peace Yo !!

~  i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i  ~

Selamat menyambut musih Buah-Buahan. By the way, ini durian. Hahah.
Janganlah menjadi SAHABAT seperti GUNTING, walaupun jalannya lurus tapi ia memisahkan apa yang telah bersatu.
Jadilah SAHABAT seperti JARUM dan BENANG, meskipun tertusuk dan menyakitkan tapi ia menyatukan apa yang telah terpisah.

cc. Ms. Nur Syahida Roslan. *tak pandai aku nak eja nama kau*
#entry ini SPECIAL untuk kau walaupun takde kena mengena.cukuplah aku mention nama kau TIGA kali. hahah

Wednesday, 21 December 2011

Random Fabulous Madness.


Assalamualaikum everybody ! It's me again bebeh ! Quite a long time tak update my blog. 
*seronok bercuti katanya , ditambah dengan assignments melambak. hahah*

Disebabkan keadaan dan masalah tertentu blog ini telah diabaikan utk jangka masa trtentu. Hahah.
*please forgive me, my dear BLOG!*

It's gonna be some random sickness and madness! Stop thinking about your sanity! Rolling and jumping and dancing and shuffling and I'm sexy and I know it! 

Close your eyes bebeh. 
In the count of 3.

1


2


3




Oh GOD ! It's me bebeh. 6 or 5 years ago. CUTE , was it ? Hahah. *bragging
Tapi ini hanya kenangan silam, those days will never come. Apa yg penting adalah hamba sekarang. Lelaki. Matang. Still cute rasanya. *jangan muntah please. hahah*


I miss school I. Already one year I left school I since 20122010. I miss friends I intensely intensely. 
*hamba rindu sekolah hamba. sudah satu tahun hamba tinggalkan sekolah hamba, sejak 20122010. hamba rindu kawan2 hamba sangat sangat.* Direct translation. Nyiohhhh. :D


17th December 2011. 0000am.

me : mommy, mommy, mommy, I'm officially 18 today ! weeeeeeeee :D
mommy : what do you expect of being 18 ? you can watch porns ? or else be a porn star itself ?
me : ok. ( clueless )
mommy : happy birthday.
*rekaan semata-mata. hahah*

Happy 18th to me. Huhuh. I'm old enough to marry my girl !

0 =========================================================== 0

Done merapu. Hahah.

Let's fly buddy! The sky isn't the limit, Black Hole would be.


.P.E.A.C.E.

Wednesday, 7 December 2011

aku. artis ?


Assalamualaikum , salam sejahtera derr and terr ! 
*mood : lompat gaung pon boleh*

Hamba berfantasi. Kau ada ?

" Huh. Aku sedang bersama Selena Gemas di atas pentas. Nyanyi2 lagu Love You Like A Love Song. Tiba2 ternampak kelibat abang comel. Aduh, ini parah. Ini parah ! Ini parah , my baby ! Dia , Austin Bibir. Mana aku nak sembunyi. Alamak main2 cak cak dengan AB (singkatan Austin Bibir lah). Aku melihat Selena Gemas berlalu bersama AB. Oh tidak , dunia ? Kenapa ? Kenapa mesti aku yg terseksa ? Bukan dia ? Aku ditembak oleh AB. Bang ! Bang ! Bang ! Mati akalku , kenapa dia tembak tak kena ? "

Mimpi hamba malam tadi.

BINI AKU ARTIS ! 
BINI AKU ARTIS ! 
BINI AKU ARTIS !

Impian hamba pagi tadi.

" Flash sana sini. Autograph situ. Autograph sana. Majalah itu. Majalah ini. Semua muka aku. Dengar radio itu, DJ sebut nama aku lagi. Anugerah apa aku pergi, aku menang lagi ! Alamak, ada red carpet, blue carpet lah. Kasut mana nak pakai ni ? Image consultant aku boleh tolong. Layan tweet orang Amerika. Orang London. Amboi , pak Arab pun tweet. Bukak FB, fan-page ada more than one million likers ? Ya, hidup aku. Artis pujaan. International. "

Angan-angan hamba masa mandi kelmarin.

Tapi HAMBA , insan biasa. Semua hanya FANTASI,

Aku masih menmijak bumi yang sama. Hahah.

Apa yg ada di paksi REALITI ,
hanyalah , 
hari ini dah START CUTI !
*hahahahhahahahahahah*

Hamba hanya mampu jadi jaguh sekolah saja ni. 
Hahah. Cukup lah popular di sekolah. :p

Happy Holiday To Me :p
peace yo !