Wednesday, 30 November 2011

aku , nak cakap .


Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera semua nya !
Hai geng2 bloggers and pembaca sekalian , wow. Finally November comes to its end. 

Btw , sorry lah jugak kepada yg stalk2 blog ni , sebab hamba lama tak update. Like I mention before , big exam is just around the corner guys. *amboi , cuak*


It's Random guys ! Hahah. *idea dah kering.hahah*


Tak kesah lah MUKA macam SAMPAH sekalipun , janji bukan PERANGAI macam SAMPAH.

Muka buruk tak semestinya hati pun buruk. Biarlah muka ala Miss Universe ke , tapi kalau perangai tak terjaga pun takda guna. Sia-sia Allah kasi muka cantik. Kalau cantik dalaman , cantik lah luaran nya. Bak kata orang yg berkata-kata , muka cantik lama2 pun kedut. Hahah :)


MIMPI sampai BULAN , kalau usaha takat sampai EVEREST, jangan harap.

Masing2 impian nak jadi itu lah , ini lah. Tapi usaha ? Kosong. Tak ke mana jugak dik oi. Hahah. In fact , kalau kita nak minum air pun kita kena usaha pergi ambil air tu kan ? Kena lah usaha berjalan ambil air. Kalau tak cukup usaha nak sampai ke destinasi tu , tak dapat lah minum. Heheh. Betul tak semua ? *amboi, macam cikgu.hahah*


Kau KUAT bukan sebab kau MELAWAN , tapi sebab kau TERIMA KEKALAHAN.

no elaboration.


GREAT hardship may lead to great ACHIEVEMENTS.

One thing to bear in mind is sabar. Allah tau apa yg terbaik. And setiap dugaan yg Allah turunkan adalah usaha untuk menguji tahap kesabaran dan keimanan. So, teruskan perjuangan walaupun susah sebab penghujung nya hanya Allah yg tentukan. :)


ok , I'm done. Hahah. Sorry post/entry merepek. 
Wish me luck for the IELTS exam. 

Peace yo !

1 comment:

  1. good luck for the BIG exam! hahaha... mmg merepek pun entry ni :P

    ReplyDelete