Friday, 7 October 2011

#2 - Ayat Pilihan

Assalamualaikum w.b.t. and salam penghulu segala hari.

Semoga anda2 akan terus dilimpahi rahmat Allah s.w.t pada hari mulia ini. Banyak2 kan berdoa : doakan kesejahteraan diri, ibubapa, ahli keluarga, guru2, rakan2, umat Islam dan seluruh ciptaan Nya.
*doakan kebaikan orang lain kita pun akan dapat kebaikan*

Macam segmen Motivasi Pagi pulak.
*Hahah. ada bakat ke ?*

Just straight to the point, today hamba wanna share an Ayat from Surah Al-Baqarah verse 268. From what hamba can interpret roughly *kalau nak detail tanya lah ustaz ye* this verse is specifically told us how devil tried to obscure our mind, by inciting that donation is just a waste of money. While on the other hand, Allah promised for those who are kind-hearted, regular-donor, will get His forgiveness. And beware that all the stingy and illiberal habit are devil's.*sorry ter-speaking London pulak*



|
|
|
|
|
|
\/



Fikirkan dan muhasabah.
Sama2 kita saling mengingati.

Didik diri maka terdidiklah peribadi !
*macam pernah dengar pulak ayat ni. hahah*

Apa apa pun PEACE YO !


p/s : Jangan lupa potong kuku hari Jumaat ni..:)

No comments:

Post a Comment