Monday, 1 August 2011

susah sangat ke?

SENANG tak nak hidup senang??
SUSAH...
kena kerja kuat, terpaksa tahan penat,

lebih SENANG jadi miskin macam tu, kan??
lagi lah SUSAH...
hidup melarat tepi jalan, jual muka minta sedekah, memalukan~

semua pun SUSAH~

macam mana nak jadi pandai??SUSAH ke SENANG??
semestinya SUSAH... 
stay-up siang malam, jadi ulat buku, pergi tuisyen sana-sini,
lain lah kalau dah memang gifted :p

then, jadi orang kurang pandai je lah, SENANG sikit...
siapa kata senang??
SUSAH kau tahu tak,
sanggup tahan kena kutuk dengan cikgu dengan ketidakpandaian yang anda ada??
setiap kali exam dapat red-ink, nak2 sampai rumah mak ayah membebel :D

kenapa semua SUSAH~

penting,
hidup kau SENANG tak??
mana ada orang hidup SENANG lah,
semua nya SUSAH..
nak deal dengan pressure lagi, kalau sakit, masalah personal,
macam-macam masalah!!
SUSAH, SUSAH, SUSAH...

hidup pun SUSAH,
baik tak payah hidup...
jangan macam tu sekali,
TUHAN tak halal kan kita bunuh diri...SUSAH kita nanti~

#There's nothing in this world is as easy as ABC.To achieve something big we must face and deal with all the challenges.
Pepatah Melayu ada mengatakan, "Berakit-rakit ke hulu, berenang-renang ketepian, bersakit-sakit dahulu, bersenang- senang kemudian"


PEACE yo.!!!
LOL

5 comments:

  1. alang2 SUSAH, baik SUSAH utk benda yang baik..ye tak? :))

    ReplyDelete
  2. ade beknye sentiasa mehasabah diri tak sume perkara senang dan mudah diuruskan tp bkn penyebab tuk mengatakan ssh.
    negative thinking. shud avoid it~
    moga maju jayeee~ (:

    ReplyDelete
  3. ye betol3...
    saje nak show yg how peoples are tend to give reasons drpd buat somethng dgan brsngguh-sungguh :))

    ReplyDelete
  4. Kalau semua susah, apa yang senang pun tak tahu. Lebih baik berSUSAH dahulu baru berSENANG kemudian :D

    ReplyDelete