Wednesday, 10 August 2011

LONDON riots MALAYSIAN victim!!!

Memang sakit hati lah tengok orang2 ni. Mula fikirkan tengok orang sakit dia nak tolong, last2 merompak mangsa. Apa punya perangai lah :(( 




Khabarnya lah kan:
*London Riots ini tercetus bila mana pihak polis, yang berbalas tembakan dengan Hooligans group (nama group ni tak confirm), tertembak seorang budak or remaja (tak pasti).
*Orang ramai ambil kesempatan atas kejadian ini untuk adakan riots. Rompakan. Pergaduhan. Bakar kenderaan.
*Asyraf Haziq (nama mangsa) baru saja sebulan datang London.
*Asyraf pada masa ini dalam perjalanan nak beli barangan berbuka puasa tapi dugaan menimpa apabila dia menjadi mangsa keadaan.
*Dia patah gigi and rahang. And sedang dirawat di sebuah wad sekitar London.

sumber : Pelajar Malaysia di London (rakan mangsa) yang menceritakan kepada pelajar2 lain yang sedang bercuti di Malaysia.



wallahualam
p/s ; maaf kalau2 ada tersalah infomation kerana infomation in sampai melalui telefon kepada seorang senior hamba(student LSE yg ada di Malaysia sekarang)

1 comment: