Tuesday, 23 August 2011

ayuh kembali ke sekolah !

Jom ikut hamba ingat zaman2 muda di sekolah rendah :))

SALESMAN...
dulu2 mesti ada punya lah salesman yg datang sekolah bawak kertas list buku yg dijual...kalau nak beli kena pangkah dalam kotak and bawak duit sekali...masa ini memang merayu dekat parents mintak duit walaupun tak tahu apa2 pasal buku yg di beli tu..kadang2 ada juga salesman jual susu !! hahah.. ~ prosedur sama ~

NILAM...
masa sekolah rendah lah semangat membaca..buku nilam tu sampai dua tiga kali buat extension..punya semangat..padahal buku tu tak baca pun..hahah (sama macam hamba lah setahun sampai 200 buku) masuk library carik buku2 yg banyak gambar2 drpd tulisan !! most favourite books masa tu = Enid Blyton :)

RMT..
makan free..hahah..tapi masa ni tak kesah sangat kot pasal RMT ni..sebab makanan lain semua murah2..tapi yg exciteed nya bile dapat RMT ni ada susu free :))

ALAT TULIS..
pencil case...beli yg boleh buka atas bawah..ada sharpener tengah2 tu..tak pun yg bentuk kereta..bosan2 boleh buat2 drive kereta dalam kelas..hahah..pemadam..biasa nya pemadam ni orang jaga..sebab nak main lawan pemadam..sampai ada liga lagi..heheh..pemadam kira macam asset kehebatan seseorang masa tu.

PERMAINAN..
mesti ingat keluar sekolah terus cari JoJo tak pun Dindang (tak tau macam mana eja) ! kadang2 sampai tak makan kantin sebab nak save tuk beli JoJo...hahah..lagi satu yg popular main kumpul sticker pokemon :)


Tapi itulah. Hamba bersyukur dapat lalui kenangan macam ini. Budak2 sekarang dah moden tak sempat merasa kehidupan macam ini. Masing2 ditemani PSP , iPad dan macam2 lagi. 

Jangan sengih2 ingat zaman muda ye !

komen apa yg menarik tentang zaman sekolah rendah anda :)

No comments:

Post a Comment