Sunday, 31 July 2011

ingat supaya tak lupa..

Kebosanan terlampau membelenggu hamba. Nak buat homework malas. Tidur dah tak larat. Fikir nak bersukan panas kat luar. Hahaha~ Sedang2 hamba mengelamun depan lappy ni, ada something yang mengganggu lamunan hamba. Bisikan kenangan lampau..............



2007. At that time, hamba was 14. Dah lama sangat dah. This scene melibatkan pergelutan antara students caklempong (including me) with a teacher named Cikgu T (not a real name). Mengikut perkiraan hamba, hari itu ada Ujian Bulanan Ke-2 for subject Kemahiran Hidup a.k.a KH. Hahah~ Meanwhile kami budak2 caklempong ni akan buat "show" pada hari yang sama. So, we chose to practice rather than sitting for the exam. To be frank, masing2 tak ready for the exam. So, kitorang used the opportunity untuk tak hadir ambil exam. Boleh kira escape jugak lah. Nak dijadikan cerita. Kitorang satu group kantoi with Cikgu Z. Due to the loudness of the instruments. Hohoho~ He is known with his loudness and madness. Sorry cikgu :D So, apa lagi habis kitorang kena hambur dengan his madness. Terpaksa sit for the exam and result??? Faham2 aja kalau tak ready nak ambil test. Hahaha~

Beberapa orang mamat dalam gambar ni terlibat dalam insiden ini!!
Shuk is the leader~
Beransur setahun selepas kejadian tersebut. Hari2 kebebasan after PMR exam. Agak2 hamba lah, this most embarrassing moment happened on the second last day of school day in 2008. Specifically masa ia terjadi pukul 8.15 pagi (kot). At that time, hamba and other friends sedang syok mandi manda dalam tandas blok P tingkat paling atas. Sudah tentunya kami2 ni lambat ke sekolah. Unfortunately, all of the sudden, someone came into the toilet!!! Masa tu hamba speechless. Looking at his face. OMG!!! What am I going to do? Kantoi dengan GPK HEM..... Ape lagi kena denda lah jawab nya. Pergi sekolah dengan bertuala and t shirt saja. Segan woo.!!! Kronologinya macam ni =>kena jemur dekat sebelah kantin >> kena buat cat-walk dekat form 1 classes>>kena jemur lagi dekat lapangan petanque>>dibebaskan tanpa tindakan disiplin jam 1000 pagi!!

One of them inilah yg same2 join hamba kena jemur dalam keadaan sexy.
Tengok laa dulu kene jemur sekarang Timb. KPP tu!!

Cikgu inilah yg berjaya menangkap kami!!!Sorry cikgu sebab publish gambar ni..
Apa2 pon thanks cikgu thanks~
Coretan seterusnya melibatkan juga Cikgu T (bukan nama sebenar). 4 Al Zahrawi. Kelas paling havoc and dedicated. Tapi entah kenapa satu hari tu hamba and 4 other friends rasa malas nak turun bengkel. Masing2 made up their minds nak lepak kat class. Tapi nasib tak berapa baik. Memandangkan hari tersebut Cikgu Z sangat concerned dengan kehadiran murid nya. Hahaha~ Kami tertangkap. Untuk first attempt Cikgu Z nak tangkap kitorg tak berjaya, sebab masing2 berjaya larikan diri. Tapi kelebihan pada guru2 lah. Sepandai-pandai tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah jua!!! We were caught!!! Paling hamba tak boleh lupa bilamana beliau slap each one of us. His reaction sangat menggelikan hati and tamparan nya tak cukup kuat untuk menakutkan kami. Hohohoho~

Pieq and Afiq. Hahahah~ Masih kah anda ingat tamparan itu.
Bersama face expression and kepenatan yang ditonjolkan oleh Cikgu T.?

Adoyai. Selalu nya hamba kantoi buat jahat. Tapi what can I conclude from this is hamba tak pernah kantoi berseorangan. Ini semua sebab pengaruh rakan sebaya!!! Huhuhu~ Moral nya janganlah buat jahat ramai2, sorang2 kompem lepas!!


p/s : Pada sesiapa yang terlibat dengan scene2 yang dinyatakan diatas, hamba mohon maaf kalau ia memalukan. tapi apa boleh buat. Benda dah nak jadi :p

5 comments:

  1. at the second paragraph..i made a mistake..it supposed to be "Cikgu T" not "Cikgu Z"...
    sorry~

    ReplyDelete
  2. sorry again...to many mistakes all "Cikgu Z" in the post shall be "Cikgu T" ok!!!
    hahahah:D

    ReplyDelete
  3. rindunye saat2 ni.thx jj for the memory

    ReplyDelete
  4. welcome shukk..hahahah :))
    jgn nanges2 tau~

    ReplyDelete
  5. rasanya pasti itu kenangan yang pahit tapi manis :)

    ReplyDelete